Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A HÁT PROBLÉMÁS TERÜLETEI

 

Nyaki merevség:

A hátgerinc legérzékenyebb része a nyaki gerinc. A stressz és a lelki megterhelés a nyaki gerinc és az izmok merevségéhez vezet, ami krónikus fájdalmat okoz a vállak környékén. Leggyakrabban a nőknél okoz gondot. Gyakori fejfájással, zsibbadással, a felső végtagok bizsergésével, szédüléssel, vérnyomásingazodással, szemfájdalommal, testhőmérséklet ingadozásával jár.

 

Hátmerevség:

Az izmok és az inak rendellenes összehúzódása fájdalmas, merev hát kialakulásához vezet. A tünet gyakori okozója a helytelen ülésmód, stressz, testi és lelki megterhelés.

 

Derékfájás:

A hát fájdalmát  80% -ban a derékfájás okozza. A derék merevségét (leblokkolódását) nagyon erős fájdalom kíséri, ami korlátoz a mozgásban. A fájdalomhoz gyakran hideglelés társul, esetleg láz, a fájdalmat erősíti az esetleges köhögés, tüsszögés. A tünetek egyszerre vagy fokozatosan is jelentkezhetnek.


1. Ha a fájdalom csak a derék és a medence tájékára korlátozódik,konnyebb lefolyású betegségről tanúskodik.


2. Ha a derékfájáshoz további tünetek társulnak, mint pld. az alsó végtagok fájdalma, vizelési és ürítési problémák, ekkor a betegség komolyabb lefolyású.


A hátgerinc gyógyítását nagyban elősegíti az újszerű gyógymód, ami lágymasszázs végzésével történik. Az újabb megbetegedés megelőzésére is szolgál a lágymasszázs és a megfelelő torna – testedzés.

 

A csigolyák közti lemezkék:

A csigolyák elmozdulása hirtelen és hosszadalmas fájdalmat okoz. Bármilyen mértékű elmozdulását okozhatja baleset vagy a csigolya elöregedése, ami viszont az ideg károsodásához is vezethet. Az ideg károsodása további problémák kialakulásához vezet mint pl. : húgyhólyag, bélműködés, női szervek, zsibbadás és bizsergés az alsó végtagokban.

Az elmozdult csigolya hosszútávon nyomás alatt tartja az ideget, ami egyes szervek károsodásíhoz vezet. A fájdalom a megváltozott tevékenységű szervben jelentkezik, aminek a hátgerinc az okozója. Pl.: fájdalom a szív körül, fájdalmas menstruáció, fejfájás, szemfájás, has, gyomor fájdalmai, bélműködés, gyakori gyulladásos megbetegedése a húgyhólyagnak, petefészeknek, térd, láb, kéz, forgók fájdalmai stb.

 

Stressz hatása a lélekre:

A hátgerinc fájdalmait 30%-ban a stressz okozza, aminek következménye az izmok megmerevedése. Az izmok helytelen működése nyomást gyakorol az idegszálra, ami izomgörcsöt okoz. Így keletkezik a hátgerinc merevség.

 

Hátgerinc merevség:

Hátgerinc merevségét gyakran okozza bizonyos helytelen, gyakran ismételt mozdulatok sorozata. Bármely szerv megbetegedése kihat a hátgerincre. A betegségek erősédésével nagyban romlik a hátgerinc állapota. A helyes testartás, a hátgerinc egéssége nagyban befolyásolja, irányítja a mozgásszervi testrészeket, az izmok működését és nem utolsósorban a belső szerveket.

A hátgerinc helytelen megterhelése, gerinc merevséghez vezet. Kötőszövetek, porcogók, csigolyalemezek vérellátását nagyban a mozgás biztosítja. A nem megfelelő vérellátotság gyöngíti a hátgerinc funkcióját. A hátgerinc bonyolult működése, az egyes szervek ráhatásával szintén okozhatja a csigolyalemezkék károsodását.

A hátgerinc tevékenységének a megújítása a csigolyák közti forgók feloldásával történik.

Egyes izomcsoportok gyakran gyöngébbek, vagy nagyon lazák, némelyek viszont nagyon aktívak, hajlamosak összerándulásra vagy lemerevedésre. Ennek következtében az izmok egyenlőtlen működése, gerincmerevséget, vagy a forgók helytelen funkcióját okozza. A hátgerinc feloldásával elérhetjük az izmok helyes működését, a forgók és a belső szervek megújult és helyes megújulását.

A mozgásszervek fájdalma figyelmeztetés a szervezet, hátgerinc helytelen működésére. Az évek folyamán a hátgerinc különböző helyein , működési problémák alakulnak ki.

A hátgerinc minden problémás részt összeköt, amiknek látszólag egymáshoz nincs is közük. Minden sérülés, baleset követlenül hat a test főtengelyére a hátgerincre. (pl.: esés, ütés stb.) Ez bizonyított tényező.

Szédülések, fejfájások leggyakrabban nyaki eredetűek. A mozgásszervek szempontjából, jelentő szerepe van a talpnak. A stressz és a rossz lelkiállapot szintén jellemző a hátgerinc helytelen működésére. Erős menstruációs fájdalmak, idült gyulladások,  szintén a gerinc nem megfelelő működését jelzi.
A hátgerinc és a mozgásszervek működését nagyban befolyásolja az időjárás és az időváltozás is. Továbbá befolyásolják: megfázások, fertőző betegségek, krónikus merevségek, izomgörcsök, megváltozott mozgáskézség, reflex változások, hormonális változások, (menstruáció, klimax), alergikus reakciók, lelki problémák, stressz stb. A hátgerinc fájdalmai különbözőek és renszertelenek.

 

 

maros-majoros.jpg

 

 

Azért vagyok itt minden nap (a hét 7 napján). Hívjon, hogy gondoskodjon egy találkozót.

 

Mobil: +421 948 495 264                                                                 

E-mail: tvojdobrypocit@gmail.com 

 
 

 

Profilkép


Nyelvek

SlovenčinaEnglishMagyar

Utolsó kép


Facebook

Elérhetőség

Maroš Majoroš

CIMÉT

Novohradská 14
Veľký Krtíš
990 01

Beleértve a munkaszüneti napokat telefonos megbízások.Telefonos megrendelések szerint.

+421 (0)948 495 264

tvojdobrypocit@gmail.com

...........................

GONDOZÓ A GERINC

Facebook


LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Március >>
<< 2021 >>
Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Statisztika

Most: 8
Összes: 777721
30 nap: 13952
24 óra: 456